Sveriges Fjäderfäklubb

 

Sveriges Fjäderfäklubb  är en helt fristående klubb. Den startades 1961.

Målsättningen är att slå vakt om bevarandet av våra rasfjäderfä.

De har två utställningar om året, en på sommaren och en på hösten.

Sommarutställningen är alltid andra söndagen i juli månad och hålls på Huseby Bruk utanför Växjö och kallas smådjursutställning eftersom det även finns med andra djur än fjäderfä. Då visar medlemmarna upp sina djur för besökare och det säljs även en hel del kycklingar, höns, ankor, kalkoner och andra fjäderfä. Det visas och säljs även kaniner. Vilka djurarter som visas beror på utbudet just för dagen.

Den stora höstutställningen är i oktober. Även då håller de till på Huseby Bruk fast i Snickeriet som alltså är inomhus. Eftersom vi är en fristående förening behöver hönsen på vår utställning inte vara ringade enda kravet är att man är medlem i vår förening.

De har även en egen tidskrift som utkommer tre gånger om året, i mars, augusti och december. Där är alla medlemmar välkomna att skriva insändare, egna erfarenheter om fjäderfä, annonsera gratis och annat som kan vara av intresse för andra likasinnade. I första numret varje år brukar det vara med ett rasregister där alla som skickat in vilka raser de har finns med och man kan själv ta kontakt med den uppfödaren man är intresserad av. Det kostar 100:- för enskild medlem, 150:- för familj och 50:- för ungdom ej fyllda 18 år.

Låter det intressant? Du är välkommen som medlem.

 

Bankgiro 5593-6389 Hemsida: http://www.sverigesfjaderfaklubb.se/